En lördag i solen

En heldag i solen är inte alls fel. Våra besökare, systeryster med familj kom mitt i ett ösregn men i morse när vi vaknade var det till stålande solsken. Vi kom ut i solen efter en seg start med ett gäng jetlaggade människor. Närmare 20 grader och vi är rosiga om kinderna. Har ätit barnvänlig fish and chips till lunch på Wukang lu i Frenchan och hunnit med glasögonmarknad och sedan italienskt till middag. Helnöjda och redo för fler soliga dagar!2

Besökare

Fredag morgon och det första jag tänkte på när klockan ringde var att idag kommer syster!

Nu hoppas jag att dagen går snabbt, att chauffören hittar dem på flygplatsen och kör dem till rätt ställe och att jag kommer ifrån jobbet efter lunch så att de inte behöver vänta för länge. Känner mig som ett barn på julafton!


2

En liten ittala-olycka

Kom hem från jobbet i tisdags för att hitta tre skärvor av en ittala-äggkopp på köksbänken. Tillsammans med en liten lapp från Ayin och 10 rmb (motsvarande 10 kr). Det enda jag kunde tänka var, "nejmen lilla Ayi vad söt du är!" Hon har ju ingen aning om vad de kostar, och jag menar, men tusan har en miniäggkopp för 80 kronor styck i skåpen? I Kina?

På lappen bad hon tusen gånger om ursäkt och skrev att hon inte visste var jag köpt den och därför lämnar hon pengar så att jag själv kan gå och köpa. Sötnosen!
Vad händer nu? Ja hon får tillbaka sina 10 kronor såklart och vi ber henne vara lite försiktig när hon diskar de där små kopparna. En ny äggkopp får stå på köpalistan inför sommaren i Sverige.
Vi verkar ha väldans tur med Ayi förresten. Hon har bara missfärgat ett enda plagg en gång, en billigt plagg så ingen skada skedd. Hon städar kanska inte bäst i världen, men skillnaden på vad som är rent och rent om man jämför en svensk åsikt och en kinesisk är ganska stor, så jag ska inte klaga. Dessutom är hon så himla söt!


3