Magiska solnedgångar i Shanghai

I ärlighetens namn ser vi inte så många solnedgångar i Shanghai. Inte sådär som de ska se ut i alla fall. Men vi har en helt fantastisk vy från balkongen sisådär kvart över sex halv sju på kvällarna, alltså precis när jag kommer hem från jobbet. Varje gång kan jag inte hålla mig och bara måste gå ut och knäppa av en bild på sagopelet.
 
Som ikväll... det är näst intill omöjligt att få nog av de där puffiga molnen som är rosa på översidan!
 
Så vad händer annars i Shanghai? Jo vi har haft en underbart skön helg, tennis i lördags och 3 snabba km till uppvärmning på gymmet i söndags följt av ett hårt axelpass som resulterade både i lite ryggvärk (löpningen) och träningsvärk i axlarna. Men, jag är nu slagen och ska väl äntligen ta mig i kragen och gå till den där sjukgymnasten som ska hjälpa mig träna bort en ganska så allvarlig skolios (sned ryggrad) som är orsaken till detta ständigt återkommande ryggont. Så nästa vecka blir det både tandkoll, hälsoundersökning och tid bokad hos sjukgymnasten. Ska det vara så ska det!
Och nu måste jag verkligen ta tag i detta. I oktober ska jag nämligen springa ett tävlingslopp! (hör och häpna!) Ett corporate race där företagen tävlar mot varandra med de två bästa manliga och kvinnliga löparna. 5,6 km (alldeles lagom enligt mig) Många fler är såklart med från varje företag men bästa tiderna räknas. Sedan tävlas det om en plats till finalen som förra året gick av stapeln i Chicago! Det vore något det!!
Nu inser jag ju att jag inte har en chans på det! De som hade bästa tiderna förra året var nämligen runt en sisådär 19,20 minuter.. och jag kan nog komma in på 28 med lite medvind! Men tävlingsandan är såklart igång och nu ska här kämpas för att klara detta lopp på en vettig tid!
 
Så det är vad som händer i Shanghai! Tävling och träning på schemat och så en lagom mängd jobb, besökare, helgresor och annat spännande!
 
Ha en skön vecka därute i bloggvärlden!
4

Blåa skyar

Ännu en helg spenderas i en takt bestämd av studen, spontana luncher och planer. Småärenden på scootern och faktiskt svenska livesändningar från OS som avslutade lördagkvällen. Tennis i hettan och söndagsmorgongym.
 
Shanghai fortsätter att bjuda på otroligt väder och det finns inte tid för dator och blogg. Utomhus, i hettan, eller på balkongen i svalkande vindar med en bok, en iskaffe och en härlig utsikt har varit vad som gällt. Nu gäller stranden på Shimao där ett gäng vänner väntar i skuggan under en palm. 35 grader + och vi kan inte önska mycket mer än en iskaffe från Starbucks och ett dopp i poolen.
 
 
1

Sommarveckor

Shanghai bjuder för tillfället på ett helt otroligt sommarväder. 32-35 grader och sol från en blå himmel varje dag i över en vecka nu. Vi hoppas såklart att det fortsätter att leverera ett tag till, för särskilt en sådan blå himmel är vanligen bristvara i Shanghai.
 
Veckorna rullar på i ganska lugn takt. Många har semester och är ute och reser, vilket märks på både kontoret och i utelivet. Som tur är finns det ändå några vänner kvar i stan, annars hade det nog varit mer än lovligt trist för tillfället!
 
C har åkt iväg på jobbresa och jag kommer spendera kvällen med Sara på Helen´s nail Spa för lite fina fötter! Med alla kassa skor, platta ballerina och sandaler man går omkring med nu behöver fossingarna lite extra omvårdnad! Fast, på vintern är det ju tunga instängda skor, stövlar... ja, ok då, säsongen kanske inte har så mycket med saken att göra, skönt ska det bli i alla fall!
Trots att veckan har gått ganska långsamt enligt mig så är det ändå redan torsdag. Jag hade helgplaner på att bygga två lampor, men igår när jag kom till lampmarknaden för att köpa material hade den såklart stängt. Får försöka hinna dit imorgon istället, annars får mitt lilla projekt skjutas på framtiden!
 
Moln som reflekteras i skyskrapor och en blå himmel till bakgrund är lite av en fröjd för ögat. Lägg märke till de snygga videokamerorna från gatukorsningen också. Sånna sitter precis överallt... jag undrar vem som tittar på alla filmer!? En sak är säker - jag kör inte mot rött i denna stad!