Tillbaka i vardagen

För det mesta känns det bra att komma tillbaka efter semester. Batterierna laddade, mycket att se fram emot, vänner som väntar hemma och ett roligt jobb. Jag har allt det där, såklart tillsammans med vardagstristess, stress, dåligt väder och irritation över kulturkrockar, längtan efter dem hemma i Sverige och allmänna berg- och dalbanor.

Denna gången ville jag verkligen inte åka tillbaka. Jag kände mig inte färdig med semester, ville inte till ett grått Shanghai där allting just nu kändes lite tungt. Men, nu är vi tillbaka, inget att göra åt saken. Dagarna rullar på i full fart och vardagen kommer över en snabbare än man hinner sätta foten innanför tröskeln. Idag lämnade dessutom C Shanghai igen för två dagar på jobbresa. Ensam, i en stor lägenhet (kändes inte riktigt lika ensamt i den förra lilla), kallt Shanghai och med noll energi.

Uppryckning är det som gäller! En kväll på gymmet kanske kan lösa problemet, men innan dess en dag på jobbet. Berg- och dalbanorna har jag nämnt många gånger. De är tydligare här i Kina, men går ofta snabbare över. Våren är späckad med roliga händelser så snart har jag glömt bort längtan till stranden.


Om jag fick ligga kvar i den där vågen, med en blomma i håret och ett leende på läpparna.3

Under ytan

Semestern fortlöper som en semester ska, nästan.
Vi har ny flyttat oss från Bali till Nusa Lembongan, här finns det bara ett ord för att beskriva läget - och det är lugn. Ligga vid poolen, ta ett dopp i havet, titta på båtarna, dricka färskpressad juice och njuta av en bra bok.

Tyvärr har vi också haft lite missöden på semestern, rent av så många att det börjar kännas som en lite underlig semester. Natten till igår vaknade jag abrupt av en dröm som innebar sjösjuka - fast det var inte sjösjuka bara i drömmen, även magen gick i vågor och jag spenderade resten av natten och gårdagen springandes mellan toalett och liggandes i säng med magkramper. Inte alls kul när man ser glimtar från en klarblå himmel utanför. Efter närmare 17 timmar till säng lyckades jag äntligen ta mig upp igen. Idag är jag piggare, men magen tom och det lär bli lugna dagar för mig framöver.
Innan min lilla "semestervurpa" så har våra två vänner hunnit med var sin magkörare, av mer och mindre allvarlig karaktär, C fick solsting och ett mindre ryggskott! Så semestern har helt klart varit lite av ett eget slag.


Men, alla pigga igen, två dagar kvar, nu beger jag mig till poolen!


Spenderade kvällen i en sittpuff på Legian beach med en frozen margarita och tittade på vågorna när solen långsamt försvann ned. Inte mycket att klaga på.


3

Fina fötter med fiskpedikyr

Stålande väder har vi äntligen fått efter två dagar med regn och en med växlande molnighet. Så nu har jag antagit färgen ljusröd, vilken förhoppningsvis snart förvandlas till en något brunare nyans. Vi har det toppen och njuter i fulla drag av lyxig pool, god mat, äventyr runt ön och en hel den skratt tillsammans med våra resekompisar.

I förrgår testade vi fiskpedikyr. Det var inte att leka med för den som är lika kittlig som jag är! Imorgon flyttar vi från Bali - Seminyak till Nusa Lembongan - en liten ö en timma från Bali, där ska vi stanna tills det är dags att bege sig tillbaka till Shanghai, en stad jag inte saknar det minsta just nu!Jag skrek högt av skratt när fiskarna började nafsa på fötterna. Sjukt obehagligt men efter ett tag gick det att hålla sig från skrik och försöka slappna av. Idag är fötterna lenare än någonsin!


1