Hej måndag!

Idag är mer än halva Kina lediga, för att det imorgon är labor day även här och röd dag. Dessutom byter de flesta företag lördagen mot måndagen, så de jobbar en helgdag men får sedan några dagar ledigt i rad - fast inte Ikea! Vilket innebär att två tredjedelar av mina kollegor tagit ledigt själva och vi var bara några stycken på kontoret idag. Dödslugnt, bara mail från Japankontoret i inkorgen och tid för lite städning av to do listan.

Nu anländ hemma, hunnit köpa ett par buketter blommor (bara en till mig, resten gebortblommor), lyssnat på nya Kent-skivan, tagit på en ny klänning och ska strax bege oss över till grannarna för en fördrink och sedan iväg på middag. Mycket trevlig valborgsmässoafton!

Var försiktiga därhemma i Sverige, drick inte för mycket - man läser om så mycket otäckheter hemifrån!
Röda dagar innebär ett fullt Bund längst med floden. En enorm prickig fest från ovan!
1

Shopping in Shanghai

Söndag och vi ska just bege oss iväg på brunch till Chicha i Sinan mansions. Igår hann vi med solig terass, shopping i french consession, manikyr, pedikyr och en härlig utekväll! Idag med ny kjol på (hakar på miditrenden) och redo för mer shopping på mysiga gator!

2

Love life

Klyshig inledning?
Ja men ibland kan man väl få vara sprakande glad över livet? När solen skiner, det är helg, vännerna är på besök och allt känns toppen!?

Känns det inte lite som att det ibland är förbjudet att vara glad över det man har, säga att allt faktiskt är helt perfekt, jag kan inte önska mig mer? Varför har det blivit tabu att säga att man har det bra, att livet leker? Med risk för att andra kommer tycka att man skryter, skävlar? Det är väl inte samma sak? Vore det inte roligare att läsa mer om lycka än olycka? Bara en tanke som slog mig...

Nu ska vi ut i solen och försätta vara glada och lyckliga! För det är brunch på gång på roof top, 25 grader i skuggan, vi har alla börjat med ett träningspass och är sådär lagom trötta i kroppen och magen suktar efter mat och energi.


Två ypperligt glada tjejer från teppanyakin på Kagen igår. För er som inte vet vad teppanyaki är så är det en japansk matgenre, där en kock står och steker mat framför bordet på ett stekbord. Man kan välja vad man vill ur menyn, underbart kött, pilgrimsmusslor, gårlever, sparris, broccoli, lax... ja ni fattar va? Buffe- all you can eat- och jättegott! Så, mätta och glada om fredagkvällen! (och därav också i behov av morgonens träningspass ;)
3