Skona grona fredag på Sichuan Citizen

Fredag, finally fredag. Den har veckan var tuff! mycket jobb, mycket huvudbry och en begynnande magkatarr? Well, sa illa ar det nog inte, men det ska bli fint med 5 dagar ledigt. Kinesisk nationaldag imorgon (tror jag) och vi ar lediga tills onsdag.

Jag och C checkar in pa hemligt stalle pa sondag formiddag och kommer inte ut igen forran mandag eftermiddag. myyyyys....!  I väntan på middagssällskap satt jag och sippade på den här gröna otäckingen. Basil drops! Ruskigt gott att blanda örter i drinkarna. Jag och middagssällskap i form av C med kollega blev på alltid heta Sichuan citizen. Prisvärt gott och väl värt ett besök. På Donghu road nära Xinle och Fumin.Dagens svarta

Det är inte ofta det blir en dagens för mig. Det har nog hänt ungefär tre gånger på nästan 5 år tror jag! (och sjukt att jag bloggat i nästan 5 år!)

Idag är det svart som gäller. Det är fortfarande varmt nog ute att skippa strumpor, men på kontoret brukar det vara lite kallt så jag har en tröja redo i väskan. Idag blir en hektisk dag, det har varit hektiskt hela veckan och det blir antagligen jobb hemifrån ikväll också för att hinna med allt.

Igår var jag på en jättehärlig tjejmiddag och fick tillbaka lite energi och fick skratta lite. Det var uppladdningen som behövdes för resten av veckan. Dessutom kommer C hem ikväll så då slipper jag vara ensam i lägenheten!Den svarta kjolen i siden är den jag beställde hos Frances-P. Funkar lika bra på jobbet som på fest, bara att byta accessoarer!


2

Våga åka metro?

Det är inte första gången det händer en olycka i Shanghais undre värld, det vill säga i tunnelbanan.
Idag körde ett tåg in i bakänden av ett annat och 260 personer skadades varav 20 allvarligt.

Det hör till saken att de hade rapporterat signalfel och alla tåg körde långsammare än vanligt, tack och lov! Men hallå, jag tycker ändå inte att sånt här ska kunna hända! Det värsta är att det inte är första gången... det har varit många tillbud och ett par olyckor i metron de senaste månaderna. För att inte tala om snabbtågen som krockade och flög ut från en bro. Sammanlänkade? Ja det kan man säga, det är nämligen samma bolag som har sålt in signalsystemet till "de som bestämmer", government som alla kallar det här. Mutor... ja, det är väl inte helt omöjligt....Lite orolig är jag alltid när jag åker metron, särskilt på morgonen när tågen går tätt och det händer titt som tätt att ett tåg saknar ner och blir stående på spåret för att vänta in det framför. Men det som kommer bakom då?
Nu för tiden åker jag i stort sett alltid taxi på morgonen men tar metron hem, det är lite lugnare på kvällarna.Nu ska jag jobba ett par timmar till innan läggdags. Det hopar sig och nästa vecka är vi lediga måndag till onsdag, så bäst att jobba undan!1