Preview av vårt nya kök

Vi fick lägenheten jag skrev om igår. Lycka att flytta in i detta rena fräscha place!
Kolla bara in köket nedan. Det är ju liksom ett riktigt kök, med riktig ugn! Inte som de 3 kvadrat vi har nu där man inte kan ha kylen öppen samtidigt som någon mer än en person är i köket i stort sett.

På juldagen flyttar vi in, men förhoppningsvis får vi tillträde ett par dagar innan. Jag har nämligen i uppdrag att göra Janssons frestelse inför julafton, och det blir nog svårt i min lilla portabla ugn!5

Två år till i Shanghai

Här sitter jag vid frukostbordet och mumsar i mig en prickigkorvmacka. Igår kom en vän från Sverige till Shanghai för att jobba en vecka och vi välkomnade med glögg, julmusik och 22 grader sol på balkongen på balkongen. Sedan vidare mot Kathleen's 5 för brunch och såklart stod det sedan shopping på schemat!

Igår bokade vi också in två lägenhetsvisningar. Det är nu klart (muntligt) att vi blir kvar två år till i Shanghai! Därmed kände vi att det är dags för lite större lägenhet, med lite mindre mögel... och vi kollade genast in på nätet. Vi vill bo kvar i samma compound som vi trivs himla bra med, så vi behövde inte gå långt för att kolla på lägenheterna.

Den första vi kollade på var ett riktigt sunkhål! Det luktade mögel hela vägen ut i hissentrén och lägenheten var nedgången och sliten. Dessutom med massa kinesiska slitna möbler. -NEJ TACK!
Nästa vi tittade på var raka motsatsen. Golven var nyoljade, väggarna hade inte ett enda märke, möblerna OK och dessutom inte så många. Såg ut som ny i stort sett. I fell in love! Tyvärr ligger den över vår budget, så nu får vi se om det går att få ner priset lite granna, och om de dessutom går med på att flytta ut soffan... Annars får vi leta vidare.....


Ikväll eller på onsdag ska vi titta på några fler. Men det brinner lite granna i knutarna. Vår lägenhet går ut den sista december (när vi är i Tokyo) och vi måste alltså ha flyttat in i en annan innnan dess. Fast här i Kina går det ofta på sekunden när det gäller sånna här saker!


Off to work!
Ha en bra vecka

Byta ut detta soliga place mot ett annat? Hoppas att balkongen badar i sol på samma sätt...
5

Bästa helgen!

Första advent, 22 grader och sol.
Siktar på brunch på Kathleens 5, sen lägenhetsletning ;)

Denna helgen är livet perfekt!