De vanliga dagarna

Jepp, en helt vanligt tisdag.
Jobb, jobb, många timmar framför en dator och så skynda hem, äta och nu kommer alldeles strax mandarinläraren och det är dags att börja repetera bok 2, för nu har vi tagit oss igenom alla kapitel! Nästa gång blir det antagligen prov!

Nu verkar det också som att sommaren trädde fram ur den sköna våren och både temperatur och luftfuktighet ökade några snäpp. Nu väntar regnperioden runt knuten och rätt som det är börjar den evinnerliga regnandet!

Vardag vardag, nu ringer mandarinläraren på dörren!


Nästan som vanligt

I lördags var vi hos några vänner på middag och coctails. Det kändes nästan som en vanlig helg i Sverige, förutom att vi befann oss på 38e våningen och tittade ut över Shanghai.

Det blev mängder av hemlevererad indisk mat, coctails och jag skrattade så att jag grät till långt in på småtimmarna. Särskilt smidigt var det när det var dags att gå hem och vi bara åkte ner med hissen och upp med nästa för att komma till oss. Middag hos grannarna alltså!
1

Nytt för fötterna

Jag har äntligen hittat ett ställe som säljer skor i min storlek! Och som nästan alltid har den storleken i lager också och  inte bara i teorin.

Igår slank jag in och fick med mig ett par lammskinnsballerina jag spanade på förra veckan. Det är inte billigt om man tänker kinapris, men om man jämför med Sverige så. 200 rmb (ungefär lika mycket i kronor) gick de här på efter lite discount (startpris 220).Även C gillar denna butik och har under loppet av en vecka bytt ut halva sin skogarderob och köpt tre par skor där. De har mestadels skinnskor, ok - inte toppkvalitet med helt helt ok, och mestadels svart när det kommer till tjejsidan. Vilket ju inte gör mig någonting alls! Dessutom mycket snygga heels :)

Butiken heter Liv Tyler (jag vet - pinsamt) och ligger på Shaanxi road, precis norr om Huai Hai. De har en butik på var sida gatan, och lite olika utbud i butikerna så kolla in båda om ni planerar att gå dit.

1