Colorful rainy days

Det ser ut som att det kan bli regn igen idag efter några dagar med solsken och blå (Shanghaiblå) himmel. Det gör inget om temperaturen klättrar ned ett par steg heller, igår var det tydligen 26 grader redan klockan 5 på morgonen, och under dagen skulle jag gissa på att det kom upp en bit över 30. Och fukten, nu är den verkligen här!


En regnig dag kommer alla färgglada ponchos fram. Det är som en färsprakande massa som börjar röra sig när rödljuset slår om till grönt.


Igår mötte vi upp med ett gäng glada människor på Brick för en bit mat och hann med en hel del prat. En skön tisdagkväll och en skön avkoppling från en annars jobbfylld, semesterplanerande och lätt stressad skalle. Ikväll gör jag ett nytt försök att hämta upp min klänning, för igår när jag kom dit var det låst och bommat. Missförstånd om dagarna. Det kan lätt bli så när kinesiska och engelska blandas. Nu mot jobbet! Ha en bra onsdag!

Ingen vanlig dag idag

Tisdag morgon och jag kan knappt vänta tills jag får sluta jobbet. Idag är nämligen dagen då jag får åka och  hämta min brudklänning. Lycka!
4

Tropiskt på jobbet

Det är inte bara den tropsika hettan som råder på jobbet, vi får tropisk frukt också!
Som jag skrivit om för länge sedan så råder det ganska kraftiga fruktsäsongen här. Jordgubbar på våren, melon på försommaren och just nu är det säsong för den här underliga frukten som jag inte vet namnet på.

Det är tur att jag har kollegor som kan visa mig hur man gör för att äta den, för den är inte precis enkel att ta sig in i om man inte vet hur. Tryck på den tills den spricker och riv sedan bort ytterhöljet. Inuti ser den ut ungefär som en vitlök med smakar makalöst sött och gott. En ny favoritfrukt!

Någon som vet vad den heter?


4