Eco goods, inredning i Shanghai

Det finns mängder med inredningsbutiker i Shanghai, av varierande stil och prisklass. Kanske framförallt varierande stil! Den senaste jag hittat här i storstaden är Eco Goods som ligger på bottenplan i ett köpcenter på Wuning road nära Puxiong road. Lite Shabbychic-stil och ekologiskt (det står såi alla fall). Mycket söta små saker, handdukar, porslin, onödiga attiraljer, balkonginredning, badrumtsprylar mm, allt i lite lätt lantlig stil.
I'll go back again for sure!


Ett annat område som har många inredningsbutiker i varierande stil i Tianzifang på Taikang lu nära Sinan lu. Där kan man också hitta mycket fint! Man kan aldrig få för mycket av att kika i inredningsbutiker!


1

Som vår jul, fast annorlunda
Nu närmar sig det kinesiska nyåret. Det har varit väldigt lugnt på kontoret idag eftersom vi är ungefär en trejdedel av styrkan inne. De andra har åkt hem till sina hemstäder. Detta lugn går att applicera på hela Shanghai. Det är en stor del av befolkningen här som är inflyttade till Shanghai, och de flesta återvänder hem under nyåret. Man kan säga att det kinesiska nyåret, som följer Lunar-kalendern, är som vår jul traditionsmässigt. Det handlar om familjen, att umgås, att dela, att äta och dricka och att må bra tillsammans. Det som är annorlunda är att det är barnen som ger gåvor till föräldrarna och inte vice versa.
Min kollega frågade mig häromdagen om vi svenskar också ger våra föräldrar pengar till jul. Jag fick ju förklara att det oftast är förlädrarna som ger till barnen hos oss. Hon själv kommer ge ungefär en halv månadslön till sina föräldrar. En nyårsgåva.

Till saken bör tilläggas att hon fortfarande bor hemma och inte betalar ett öre för det. Hon är 29 år och har ett bra jobb på IKEA, så det kan ju kännas ganska normalt att hon skulle dela med sig till sina föräldrar?

 
Dekorationer överallt. Kaniner så långt ögat kan nå, och fyrverkerierna har redan börjat smälla om kvällarna.


Nu går vi in i kaninens år, det ska enligt förutsägelserna vara ett år som ger rum för att hämta andan och ladda om batterierna. En tid för reflektion och att bygga på familjerelationerna. Det ska vara ett bra år att få barn i, men inte om man själv ar född i ett tecken som är 6 steg (år) från kaninen. Lite svårt att första, men så sägs det!

Happy new rabbit year, Xin tu nian kuai le!

1

Välkommen in

Blev överlycklig när vi hittade en liten inredningsbutik i min stil i lördags. Gick från halvkass humör till storleende på ungefär 30-sekunder. Det är enkelt att göra mig lycklig emellanåt. Vi valde ut en söt liten griffeltavla att passa in på vår hallbyrå. C vet precis vad jag vill ha och det var faktiskt han som hittade den. Hem följde också sex bordstabletter i naturfärgat linnetyg samt en liten brödkorg. Ger lite mer känsla till vårt makabert stora matbord.Inhandlandes dessa små saker för billig penning inser jag hur sjukt överprisad all inredning är i Sverige. Jag undrar om jag någonsin kommer att kunna vänja mig tillbaka till Sverigepriser när jag vet hur billigt det kan vara?

1