Oscars och vårfint

Måndagen försvann ungefär lika snabbt som den började. Jag snoozade, gick till jobbet och gick hem igen. Ungefär. Och så 9 timmar jobb däremellan också.

På hemvägen hann jag i alla fall ta en sväng förbi Ikeas dekoreraavdelning och har nu pyntat om lite inför våren. Resten av kvällen blir mandarinläxa och Oscarsgala, sen blir det bums i säng!


Ps. klart att det är en fejkorkidé. Inte vill jag väl knipsa av en fräshis från sin kruka. 


Som ni märker är blogginspirationen inte helt på topp för tillfället. Jag konstaterade för ett tag sedan att jag har bloggat i över fyra år nu, och det känn som att jag upprepar mig ganska mycket nu för tiden. Men alla har vi våra svackor, och just nu är det jobb jobb jobb som snurrar i mitt huvud, tillsammans med lite andra planer för framtiden. Så det kanske inte händer så mycket som ni vill här på bloggen. Hoppas att ni kikar in ändå, även om det inte trillar in 2-3 inlägg varje dag.

Godkväll från ett vårpyntat Shanghai!

2

Veckans sista dag

Söndagen är alltid en lite speciell dag. En dag att njuta av, men också att halv om halvt fasa lite inför måndagens maillåda. Helgen är slut, lugnet ger med sig och det är dags att ladda för ännu en späckad vecka.

Dagen har vi spenderat tillsammans med Johanna och Johan på tygmarknaden, beställt kläder och hämtat upp lite som varit beställt sedan tidigare. Jag har beställt en öppen tunika i tunnt vitt tyg för sköna vårdagar och heta sommarkvällar. Två blusar och en kopia av mina favoritgubb-byxor. Det är nästan det bästa sättet att gå tillväga, att beställa en kopia på ett favoritplagg. Då är det större trolighet att man får ett riktigt bra resultat.

Eftermiddagen spenderades på Element Fresh för en stor god sallad och ytterligare umgänge med J&J. En riktigt skkön avslappnad dag alltså. Perfekt uppladdning för måndagen. Idag har vi dessutom haft närmare 18 grader varmt ute så duffeln lämnades hemma och skinnjackan åkte på. Kvällen blev en timma kinesisk blindmassage och nu har vi hunnit med att prata med lite Sverigefolk. Söndagen i ett nötskal.1

Grannar som grannar

Det är ju underligt att man aldrig kan flytta ifrån störiga grannar. Vissa kanske minns att grannarna ovan bråkade så pass mycket att hon tillslut kastade ut hans kläder från balkongen. Jag misstänker att de nu har flyttat, men det har flyttar in några andra klartänkta, guitar hero-spelande människor ovanför. De anser att det är helt och håller ok att spela dataspel på relativt hög volym om kvällningarna. Jobbigt, ja lite. Men än så länge överlever vi.


1