Tokyo city lights1

Häng med i Tokyo under helgen

Tokyo är fantastisk, jag har sagt det förr och säger det igen. Internet funkar ypperligt och datorn är med, så välkoman att följa med på en nyårshelt i ett galet och underbart Tokyo!Fick mer julkänsla i den kalla klara luften än jag haft på en månad! Smakade te, söta potatiskakor, fler kakor, bakelser och udon nudlar. Smaskens!


Vi började dagen i Gamla-Tokyo, Ko-edo, som ligger ca 40 minuter från centrum och är en gammal del där det förr bodde massvis med godismakare som sålde till de stora butikerna i staden. Handgjorda karameller liknande våra polkagrisar. Många år efter att butikerna gick under pga av stora tillverkare har de renoverat upp gamla Tokyo igen och det är nu en välbekant turistplats för japanerna.Godiset är ett kännetecken för Koedo och det hänger från både träd och hus. Vi shoppade loss i en liten godisbutik, inte för att äta utan för att förvaras... var det ska vara får ni se senare....


Dagen fortsatte tillsammans med mina härliga kollegor från japankontoret inne i Shinjuku, Harujuku och sedan bara jag och C i Shibuja. Harujuku är the place to be när det kommer till shopping! Får inte missas när man är i Tokyo, och vi ska dit igen imorgon eftermiddag och gå loss i butikerna!


Fullständigt fullsmockad shoppinggata i Harujuku, men fullständigt värt att tränga sig igenom bara för att titta på trendiga tonåringar och galna butiker. Kan tillägga att för oss lite äldre, mindre trendsättare, finns det en gata längre fram med grym shopping!
Knepet med att äta sushi är, enligt vad jag sett av hur japanerna gör, att stoppa in hela jättebiten i munnen och bara njuta! Hamstervarning?

Avslutade en fantastisk dag på Dining, en private dining restaurang i Shibuja. Man sitter bokstavligt talat i ett privat litet bås, typ i storlek med ett utedass och ringer på en klocka om man vill ha hjälp.
Kan tillägga att de där läckra sushibitarna med mörkt kött faktiskt är hästkött, rått hästkött! Det var en första gång för mig, men nog inte en sista för de vad goda! Smakade inte jättemycket annorlunda an vanligt kött men var väldigt mört.

Nu är det läggdags för idag, imorgon väntar fiskmarknad, shopping, nyårsmiddag och bubblor tills månen försvinner!


1

Back to Tokyo
Jag blev ju lite kär förra gången, och nu är det dags igen för imorgon eftermiddag går planet mot Tokyo för andra gången på bara två månader! Fast denna gång enbart pleasure och ingen business alls. Vi ska bara njuta av en fantastisk stad, träffa mina gulliga kollegor för lite "utanför turistboken guidning" och äta mängder med sushi, mängder!

Dessutom ska vi ju fira nyår. Tolvslaget räknas ned vid Tokyo Tower, dit jag inte orkade ta mig på min speed-seighseeing förra gången. Nu återstår bara att hitta någon riktigt bra restaurang (som inte kostar en månadslön) för att få oss en trevlig nyårsmiddag.


På återseende 2012! (Ni vet ju hur omöjligt det var att blogga förra gången, men jag gör ett försök!)

4