Halloween utan spökerier

Här är vår egen kock. Fullt med god mat, öl och varm sake. Full fart på skålandet och full fart på flamberingen av de tillhörande grillade bananerna.
Gårkvällen spenderades med nya, och lite äldre, Shanghaivänner. Vi bojkottade allt vad Halloween innebär med utklädnader och halloweenparty och åt och drack gott på teppanyaki istället. Ett japanskt restaurangkoncept med en kock som lagar mat åt dig på ett stort stekbord som man också sitter och äter vid.

Efter en lång middag med otaliga mängder kött  och pilgrimsmusslor (alla älskar pilgrismusslorna!) gick vi vidare för att leta upp ett KTV, dvs ett partypalats med små karaokerum man hyr in sig i. Men jakten var inte så lyckad så vi tog oss upp till vår lokala lilla bar Crocus som också har karaoke att erbjuda. Där var det näst intill tomt. Men lycka för oss! En hel liten bar för oss själva, med fri tillgång till karaoken, underbar personal om bjöd på läskiga shots (monsterhjärna tror jag de kallade den) och fixade happy hour trots att klockan var långt efter lyckliga timman.

Efter många drinkar, glada skratt och skönsång (?) drog de andra vidare till klubb men jag och C var lite smarta för en gångs skull och gick hem och la oss istället. Det är svårt att säga nej när man vet hur kul det är men förra helgen satte sina spår och idag är det riktigt skönt att känna sig pigg och fräsh istället för trött och bakis.

Hoppas att ni haft en bra Halloween också, blev det några partyn?
6

När vi längtar efter dem där hemma

När man bosatt sig näst intill på andra sidan jorden är det vissa saker man inte kan göra på samma sätt som innan, prata med sina nära och kära bland annat. Visst går det att ringa, men det blir ju lite dyrt om man vill säga mer än, hej, hur är det och hej då. Skype har därför en viktig plats i vårt liv.

Idag har vi haft en riktig familjedag! Pratat med systeryster med familj i Skåne, ätit frukost/lunch och löst melodikrysset med Cs föräldrar och bror i Tranås och slutligen druckit kaffe med mor och far. Det fungerar faktiskt ganska bra att göra saker tillsammans trots att man är långt borta.

Såhär mysigt har vi det när vi har skypedejtar med familjen därhemma i Sverige!


Här är lunchen (frukost i Sverige) avklarad och kaffet har kommit fram på bordet. Notera att vi har världens lägsta soffbord vilket gör saker och ting lite osmidiga när man ska äta i soffan, eller ja, det blir ju på golvet framför soffan!


Birds nest

Solig dag i Shanghai, 17 grader och frisk luft (så frisk den kan bli på Shanghais gator). Efter ett lite tungt uppvaknande pga en drink för mycket med en god vän igår gav vi oss ut i French Consession för att jaga frukost, promenad och vad än som kunde dyka upp på vägen.

Frukosten intogs på Mongoo café på Fenyong road nära Dongping road. Där har vi varit förr och de har ett trevligt lunchset (för mig brunch) med minestrone- eller broccolisoppa och en stor macka med mycket sallad och annat gott för 38 RMB. Dessutom får man kaffet för halva priset till lunchen. Bra deal säger jag!

Efter brunchen promenerade vi runt på gatorna med fokus på att hitta lite trevliga inredningsbutiker. Bland annat har vi hittat några med fina nyproducerade kinesiska möbler i gammal stil. Dock drar det iväg lite granna i prisklasser, så vi fortsätter nog att leta gammal istället. Hallspegel och sidobord till soffan står fortfarande högt på önskelistan. Men jag kunde inte låta bli att handla utanför min lista, så idag har en liten söt fågelbur fått flytta in i vår hall. De finns verkligen överallt i stans butiker (och på gator) i olika färger och storlekar. Efter mycket trånande slog jag till på en liten vit en. Tanken är att ha blockljus i den, men en tjej i en annan affär sa förskräckt att "är den av bambu? Den kommer ju att börja brinna". Hmm.. tänkte inte på det.....