Sommaren är här, med besked!

Ja ta mig tusan, nu verkar sommaren vara här!
Dagen började ju bra med sol. När jag sedan gick ut var det supervarmt. På de 20 minuter jag var under jord i tunnelbanan kändes det som att det blev 5 grader varmare. Sol, ~32 grader och fuktigt som *pip*. Det är vad vi har haft idag. Så fort man går ut lägger sig fukten som ett lager  på hela kroppen.

Äntligen lite blå himmel!


Efter jobbet åkte jag till ett mexikanskt ställe som heter Cantina Agave och satt på en uteservering med en vän och käkade middag. Håret som hängde i nacken höll på att driva mig till vansinne! Svettigt svettigt!
MEN jag ska inte klaga. Mycket hellre detta än 4 grader och isigt regn som vi hade för tre månader sedan när jag kom hit.


Alla fina EXPOskyltar måste ju fixas till då och då. I detta fall innebär det att plantera blommor på hela skylten, eller kanske rensa ogräs från de existernade blommorna


Påväg till Cantina Agave gick jag genom några gator i French Consession, hittade ett sött litet hus. Väldigt gulligt, och faktiskt något jag skulle kunna tänka mig! Rätt inredning och trädgård bara så skulle det kunna bli en riktig liten drömvilla! Det är så skönt att se lite gammal arkitektur i den växande bubblande grytan med skyskrapor poppandes upp som svampar ur marken!
Nu: Hemläxa i mandarinen och sedan läggdags.

Ps. Hörde inga ljud från väggen bakom sängen igår kväll, och eftersom det inte regnade hoppas jag att det faktiskt bara var regndroppar som skapade de "knaprande" ljuden.


3

Vakna till solsken

Äntligen lyste solen när jag vaknade. Eller snarare, vaknade av att solen lyste. Men det gjorde absolut ingenting! Hade dock en timmar kvar tills klockan skulle ringa, så somnade om ganska snabbt.
Otroligt skönt med åtta timmars sömn i natt. Säger som C. Det är såå skönt att sova när man är trött ;)

Nu har jag tagit på mig den stora jeansklänningen. Mina otroligt diplomatiska oh försynta (not) kollegor konstaterade snabbt att -det där är som en gravidklänning!
Tack för den ja.... Men det gör verkligen inget. Hela anledningen till att jag gillar den är ju att den är stor och luftig! Och har söta detaljer.

Många knappar!                                                    Stora fickor!
                        

2

Bilder från vardagen i Shanghai

Ni efterlyser ju lite bilder från vardagen. Så här kommer några från en regnig vardag, påväg till jobbet i dåligt val av skor!


oj så suddigtoch regnigt det var... ballerina med peeptoe och lufthål på sidorna = genomblöta och kalla. Brr!


Senare på eftermiddagen sken äntligen solen igenom efter nästan två veckors ihållande regn. Märks att det är regnperiod nu. Närmare 30 grader ute dessutom! Fuktigt fuktigt3