Xin nian kuai le!

Julsemestern har gått så fort! Snart är det dags att återvända hem, till Shanghai. Men innan dess ska vi hinna med en riktig nyårsfest tillsammans med fina vänner. Knytkalas blir det, jag och C står för efterrätten och vi kommer att bjuda på creme brylée alá Xibo-style. Tar med lite Kina till Tranås.

Så nu ska vi runda av året och fixa till oss för kvällens middag och fest! Den lilla svarta på!

Gott nytt år vänner, Xin nian kuai le!Planerar Shanghaisemester

Det har blivit dags för mina föräldrar att besöka oss i Shanghai. De ska ta med sig ett par vänner också, så nu planeras det för fullt. Man får tänka tillbaka lite på hur det var när vi satte oss in i tanken på Kina första gången, för det är ju inte riktigt som att åka till Italien precis.

Vad kan man hitta på i Shanghai?
Det är ju egentligen inte den mest "turistiga" staden ur ett kulturperspektiv. Mer en upplevelsestad! Men det går snabbt att ta sig till äldre mer kulturstinna städer runt i kring, så vi ska nog hitta på något bra!

1

Julefrid

Hej på er vänner!
Nu kommer äntligen en uppdatering från mig! :) Har verkligen inte prioriterat datorn under de senaste dagarna. Prio har istället legat på familjer, vänner och mat.

Hjälp vad vi har ätit! Kommer garanterat få en "you have become fat" från mina finkänsliga kinesiska kollegor. Men vad gör väl det, det är värt varenda gram att få vara här och äta äta äta :)

Igår blev det en liten tur till Jönköping. Träffa vänner i tre olika omgångar (behöver jag nämna att det blev mycket mat och kaffe). En trevlig fika på Bernards, lunch hos Erica och lilla Emilia 2 månader, middag på favorit-Taste of Beirut. Mmm, härlig dag!


En liten bildbomb från julafton och dagarna runt ikring. Årets glögg testades hos svärfar, saffran faller mig väl i smaken, gillart! Fina systerdotter, tillika gudbarn, Julia. Systrar och mamma och så julmat såklart. Idag blev planerna lite ändrade mot vad de var från början. En dag i Värnamo blev istället en dag med massa fix  och telefonsamtal för att lösa lite Utlandssvensk-grejjer. Vi har bott nästan ett år nu, och det är dags att skriva ut oss från Sverige. Jag har också insett att jag behöver komplettera min försäkring med en sjukförsäkring. Jobbar man i annat land på lokalt kontrakt har man ju ingen fösäkring ifall en långtidssjukskrivning skulle bli aktuell. Vilket vi hoppas att jag aldrig behöver, men man vet ju aldrig vad som kan hända! Vi ska också ner och leta lite i våra undanpackade saker i vårt lilla lager samt försöka lösa en tågbokning till Köpenhamn. Har precis insett att med rådande tågproblem just nu kommer jag aldrig hinna med mitt plan.... Känns inte helt bra faktiskt.


Ute är det så vitt och vackert att jag inte kan sluta titta ut genom fönstrena. Bitande kyla, men ska ge mig ut med kameran snart och ta en promenad. Jag njuter!
2