Varför är det alltid jobbigare att packa upp än att packa?

Egentligen ska det ju vara betydligt enklare att packa upp än att packa. Men på något sätt känns det alltid mycket tyngre att packa upp. Denna gång kanske det delvis beror på att jag har mer med mig hem än när jag åkte. Bland annat mina vinterkängor och ett par skoletter som jag gillar. Skor är lite halvknepigt att få tag på här om man har storlek 40 (!) så jag tog det säkra före det osäkra och tog mer lite fler helt enkelt!

En annan sak jag var tvungen att köpa med mig från Sverige var lite produkter från Make Up Store. Mina cover all mix-pennor börjar ta slut, lika så min neutrala ljusa skugga jag använder varje dag. Så dessa var ett måste. Passade också på att köpa en ny ögonskugga som går i röd/lila/brun ton. Funkade bra både att sota med (testade på 40-årsfesten i lördags) och som vardagsskugga. Ett löspuder fick följa med också, de räcker ju i evighet, så det lär jag inte behöva köpa på säkert ett och ett halvt år igen! Det frustrerande var att när jag checkade in på Arlanda såg jag att Make up Store hade en butik i tax freen, och det var betydligt lägre priser där! Så nästa gång går jag dit istället. Fungerar så länge man inte köper vätskor, för då är risken att man fastnar i säkerhetskontrollen på nästa flygplats, om man har transitflyg alltså.Skuggorna Muffin och Dramatic samt transparent löspuder och cover all mix-pennor. All a girl needs :)2

Åter mot Shanghai

Sverigevistelsen är över. Dags att återvända hem till Shanghai. För så känns det nu. Mina farhågor om att jag inte skulle vilja åka tillbaka efter att ha kommit till Sverige var helt obefogade alltså. Redan efter några dagar när jag hörde vilka restauranger C varit på och kollade bilder från Saras blogg kände jag att jag också ville vara där!

Men veckan här har varit toppen! Jag har ätit och fikat konstant. Haft jättebra möten på Ikea Of Sweden, hunnit träffa en hel del vänner trots att tiden varit knapp och hann till och med med ett besök på gamla jobbet! Det var härligt att träffa folket på Torsvik igen! Jag saknar just nu inte jobbet som sådant, men mina gamla jobbkompisar saknar jag verkligen! Är inte precis så att jag går på after work på en pir en sommarkväll med mina nuvarande kollegor. Och känner väl inte att jag har supermycket gemensamt med mina kinesiska kollegor, våra liv och perspektiv skiljer sig lite för mycket tyvärr. Dock inte så konstigt, och i nuläget känner jag heller inget behov av att umgås med dem privat. Något som jag gärna gjorde med mina förra jobbkompisar.
Men så är det ju. Som jag skrivit in inlägget om varför vi flyttade så var vi tvungna att göra vissa val när vi bestämde oss, och vi visste ju att det inte skulle vara likadant att arbeta tillsammans med kineser som med svenskar.

Men trots saknaden av "gemenskapen med kollegorna" så känner jag nu, mer än någonsin, att vi gjorde rätt val. Och imorgon får jag åka hem igen! Hem till C, till vår varma soldränkta stad!


3

Mer av mina dagar just nu, i bilder

Har mycket för mig. Schemat är späckat. Möten hela dagarna, sen tillbaka till hotellet för att jobba med lite "vanligt" och sen träffa vänner. Igår körde jag till Jönköping när allt annat var undanstökat för att träffa Linda! Mys med lax- och musselpasta, rosévin och kladdkaka med glass. Känner att hela min tillvaro går ut på att äta typ :P Men måste passa på!


Dagen fick bli klassisk i svart och vitt. Gör det hela lite lättare och roligare med mitt fina nya armband som Linda (inte samma Linda som jag var hos igår) gjort åt mig. Sötvattenpärlor och swarovskikristaller. Så duktig är hon!


3