Vacker utan spackel

Så, har precis tvättat bort spacklet från händerna. Bokstavligt talat alltså. Har varit inne i nybygget i sommartugan och spacklat hela dagen.

Men vacker utan spackel också i en annan betydelse.
Har gått här på västkusten utan smink och onödiga medel i flera dagar nu. Huden mår verkligen toppen! Utan alla kemikalier, avgaser, och med lagom mycket sol så känner jag mig frisk och fräsch ut i minska atom!

På måndag är det tre veckor kvar på semestern. Sen börjar jobbet, det nya spännande!
De sista veckorna har verkligen sprungit förbi. Och de resterande tre lär gå minst lika snabbt.
På måndag kommer C tillbaka från Kina, och sista veckan på semestern ska jag vara barnvakt i Skåne. Blir kanske ett besök i Malmö också. Det går nog klämma in!


Nu ska jag sätta mig i solen och läsa. Imorgon ska det bli 25-30 grader här! Ser jag fram emot.4

Djur gör lycka

En lång dag på Kolmården blev det idag, med Linda och hennes familj. Söta björnungar som åt plommon och puttade stenar i vattnet, ståtliga giraffer, vattensvin och savannens konung så klart. Massor med djur och massor med bilder. Tyvärr har jag inte med mig sladden till kameran, så lånar en bild av Linda så länge..

Två dagar kvar i Tranås. Fika med svärföräldrarna och middag och fest med några vänner. Ledigheten och djuren gör mig lycklig!


4

Grillkväll, två sorters potatissallad

Igår blev det en trevlig tur till piren på kvällen. Ett par glas vin och härliga samtal med vännerna. Ikväll är det grillfest hemma hos en av mina vänner som köpt hus i Huskvarna! Eftersom alla jobbar förutom jag, som inte gör så värst mycket på dagarna, har jag fått i uppdrag att fixa tillbehören. Har bestämt mig för att göra två goda potatissallader.

Den första är en klassisk "kladdig" sallad, gjord på turkisk youghurt, majonär, vårlök, gurka och så färkpotatis så klart.

Den andra är lite annorlunda ljummen potatissallad, mycket god! För att göra den behöver du:
Lök som du hackar i inte allt för små bitar
Rucolasallad - skölj väl och låt rinna av i en sil
Soltorkad tomat, skär i strimlor
Gröna oliver, att halvera oliverna gör dem mer lättätna och roligare att titta på
Balsamvinäger
Olivolja
Basilika
Färkpotatis

Hacka löken, tomaterna, oliverna och riv ner rucolan. Häll därefter över balsamvinäger och olivolja. I del vinäger och tre delar olja brukar vara bra. Peppra gärna lite också.
Borsta, halvera (vid stora potatisar) och koka potatisen så att den bli klar lagom till servering. Häll av potatisen och vänd ner den i den förberedda salladen. Riv också ned lite basilika och garnera med ett par blad. Servera medan den fortfarande ryker!

Hoppas ni testar detta, det är verkligen supergott och ser lite roligare ut än en vanlig potatissallad från Rydbergs.

Det kommer förhoppningsvis lite bilder på dem båda senare!


5