Första dagen på sista året

Idag drog det igång igen. Samma människor. Samma grupperingar. Samma samtalsämnen.
Vad är det med oss i det mänskliga släktet egentligen.. Har vi så svårt att gå ifrån våra rutiner att vi inte ens kan byta platser i föreläsningssalarna efter en hel semester? Beror det på tryggheten i att känna sig nära vissa människor eller är det svårigheten att bryta något man är van vid?

Jag såg samma fenomen i fikarummet på jobbet i sommar. Alla sitter ständigt på samma platser och jag som ny får helt enkelt känna av läget och välja en plats och hoppas att jag inte trampar någon på tårna.

Det är sjukt rent ut sagt! Har någon egentligen ett svar på varför vi beter oss såhär? Är det någon slags hierarkisk ordning eller blir det bara på ett visst sätt?

Jag ska fundera på det under min joggingtur, fundera på den mänskliga rädslan att byta plats.
Förresten skulle jag vilja göra ett experiment:
Alla ni som har fikarum, bestämda platser kring matbord hemma osv. Testa att sätta er på någon annans plats en dag, bara för att se vad som händer. Hur kommer era medarbetare eller familjemedlemmar reagera? Kan de äta alls eller blir de så störda av att inte få sitta på sin plats att de helt enkelt inte kan få ro nog till att äta förrän du flyttat på rumpan och lämnat tillbaka deras plats.. Intessant experiment...


8

Var hittar jag blusen?


image83
Nu behöver jag lite hjälp av alla er som har stenkoll på modet och var man kan hitta plaggen.
Jag är ute efter en skjorta/blus i samma stil som Victorias på bilden.
Någon som vet var jag kan köpa en liknande??8

Korta klänningar och killar med lust i blicken

Redan klockan kvart i tio igår kväll va kön för att komma in på heta ClubCaj 50 meter. Varför står man i kö så tidigt? Då kan man ju i och för sig fråga sig vad jag gjorde där så tidigt. Jag hade en anledning, jag gick ut tidigt för att gå hem tidigt. Inne på det "heta" innestället där alla vill tro att de är brats och ekonomskjortorna kan ses på var och varannan kille luktar det parfym, svett, öl och av någon anledning redbull-vodka. Hundratals desperata ungdomar gör allt för att skapa nya bekantskaper, inte bara sexuella, utan också vänner. Tjejerna har korta klänningar , urringade toppar och höga klackar, killarna har lust i blicken. Jag passar inte in i mängden med mina svarta tajta byxor och min svarta top med polokrage. En kille kommer fram och frågar om jag är fransyska. Ska jag ta det som en komplimang eller inte? När jag går från stället, mycket tidigare än alla andra, tänker jag på vilket helvete och vilken himmel de kommer ha den här veckan och samtidigt som jag längtar tillbaka lite till min, så är jag glad att jag klarade ut allt för två år sedan och redan har lyckats skapa mig det så viktiga sociala kontaktnätet. Det är insparksvecka...


6